Феновете на Наполи няма да могат да следват отбора си при гостуванията заради невъздържаното си поведение и проблемите, които създават на органите на реда, обяви министърът на вътрешните работи на Италия Роберо Марони.

Италианските държавни железници обявиха, че феновете на клуба от Неапол са причинили щети в размер на 500 хиляди евро, след като се сбиха с полицията и служители на гарата в Рим. Неаполитанците искали да се качат на влака без билети, а полицията и служителите на гарата решили да ги спрат.

"Утре ще изпратя директива до полицейския префект на Неапол, за да бъдат идентифицирани всички, които са участвали в това меле. Колкото и време да отнеме това, този проблем трябва да бъде разрешен. Ще искам налагане на санкция да не се посещават спортни събития от тези хора в следващите две години. Освен това като втора санкция забранявам на организирани фенклубове на Наполи да посещават мачовете на отбора като гости през цялото първенство", се казва още в изявлението на министъра на вътрешните работи на страната.