Бившият треньор на Лече Роберто Д'Аверса беше наказан за четири мача във вторник за удар с глава на играч при инцидент, който доведе до уволнението му от клуба от Серия А, съобщи АП.

След последния съдийски сигнал на неделната загуба с 0:1 от другия бореще за оставане в италианския елит Верона, Д'Аверса се намеси в спора между нападателя на Верона Тома Анри и защитника на Лече Марин Понграчич, но вместо да ги помири, събори Анри с удар с глава директно пред един от съдиите на мача.

Д'Аверса се извини за инцидента в интервюта след мача, но по-късно каза в Инстаграм, че не е имало удар с глава.

Въпреки това в изявлението на италианската футболна лига във вторник се казва, че на Д'Аверса е наложена забрана за това, че "е ударил противников играч по лицето с глава".
Д'Аверса също беше глобен с 10 000 евро.

48-годишният Д'Аверса беше уволнен от Лече в понеделник, което означава, че ако бъде нает от друг клуб от Серия А, той ще бъде наказан за първите си четири мача начело.

Д'Аверса, който преди това беше треньор на Парма и Сампдория, беше начело на Лече от юни. След впечатляващ старт на сезона, където беше непобеден след пет мача, Лече се намира само на точка над зоната на изпадащите./ БТА