Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте, футболистите Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Мирко Вучинич и директорът Джузепе Марота бяха наказани заради критиките си към съдията Марко Гуида след решението му да не отсъди дузпа за Юве в края на мача срещу Дженоа.

„Бианконерите“ се разгневиха, тъй като Гуида и неговите асистенти не отсъдиха 11-метров за игра с ръка на Андреас Гранквист в добавеното време на мача, завършил 1:1 на „Ювентус Стейдиъм“.

Спортният съдия Джанпаоло Тосел взе решение да накаже Конте и Бонучи за два мача както и глоби по 10 хиляди евро като обяви, че техните наказания са за „сплашване на съдията и останалите официални лица, обиждайки ги и след това повтаряйки коментарите в съблекалнята след мача.“

Джорджо Киелини изтича от трибуните, за да търси обяснение от съдиите, а като резултат ще бъде наказан за един мач, а Вучинич получава същото наказание заради протестите си, въпреки множеството предупреждения.

Марота пък получава забрана да изпълнява задълженията си до 18 февруари като клубът ще трябва да плати допълнително 50 хиляди евро освен индивидуалните глоби.