Байерн Мюнхен и Фиорентина постигнаха съгласие относно трансфера на Марио Гомес в посока италианския клуб. 27-годишният германски национал получи разрешение да отпътува за Флоренция, където най-вероятно ще подпише 4 годишен договор.

Основната причина за удължаването на преговорите беше невъзможността двата клуба да постигнат съгласие относно цената на играча. Предполагаше се, че италианците даваха 18 милиона евро, докато баварците държаха да получат 25 милиона. В крайна сметка се е стигнало до компромис, но сума по продажбата не се посочва.

„Марио Гомес искаше да напусне Байерн Мюнхен и да отиде във Флоренция. Ние се съобразихме с желанията му“, сподели пред клубния сайт изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Гомес пристигна на „Алианц Арена“ от Щутгарт през 2009 година срещу 30 милиона евро, което по онова време беше рекорд за Бундеслигата. Голмайсторските му умения помогнаха на Байерн да завоюва две шампионски титли, две Купи на страната и трофея от Шампионската лига.

„С головете си той даде своя принос в труимфите на отбора. Разбира се, най-големият от тях бе този в Шампионската лига и требълът от миналия сезон. Искам да му благодаря за всички усилия, които хвърли в името на Байерн. От името на клуба, аз му пожелавам много щастие и успехи във Флоренция“, завърши Румениге.