Полузащитникът на Рома Раджа Наинголан демонстрира чувство за хумор по повод спекулациите, които го пращат в други отбори (и по-специално Интер). Белгийският национал заяви, че напуска римския гранд само защото иска да се отдаде на заслужена почивка през лятото.

Белгиецът за пореден път подчерта, че изобщо не е разколебан в желанието си да продължи при „джалоросите”. През последните 2-3 години към заваляха доста сериозни оферти и бе логично тифозите да се притесняват, че отборът може да загуби един от най-постоянните си играчи. 29-годишният белгиец направи всичко за пореден път да разсее тези съмнения.

Грешниците във футбола, хванати в крачка

„Да, сега ще си тръгна, за да се отдам на заслужена почивка”, коментира Наинголан пред „Сентро Суоно Спорт”. „Искам да остана в Рома, винаги съм го повтарял. За мен нещата са много простички, винаги съм го демонстрирал. Миналата година отказах на Челси.”

„Не знам дали наистина Лучано Спалети ще отиде в Интер, опитвам да се чета вестници колкото се може по-малко.”

Рома отказа 70 милиона от Интер за Наинголан

„Рома спечели 87 точки този сезон, направихме добра кампания в първенството. Хората не разбират как така завършихме зад Ювентус, но Юве е отбор, който стигна до финала в Шампионската лига. Когато вкарах срещу „бианконерите” (на 14 май при успеха с 3:1 – б.р.), посланието ми беше ясно – те ме обидиха, макар че опитаха да подпишат с мен повече от един път. Затова аз им отговорих.”

„Нашият отбор беше конкурентен и много силен през този сезон. В Лига Европа отпаднахме от Олимпик Лион, макар че заслужавахме да продължим напред. За съжаление се подхлъзнахме във важните моменти, но тогава и програмата не беше лека. Важното е, че се класирахме за Шампионската лига. Скудето догодина? Исках го още през тази”, заключи Наинголан.