Ръководството на Милан и треньорът на тима Синиша Михайлович са постигнали негласно споразумение за раздяла в края на сезона, пише „Скай Италия“.

Сръбският специалист пое „росонерите“ през лятото на 2015 година, след като неговият предшественик Филипо Индзаги бе уволнен заради неубедителните резултати. С него начело тимът стигна финала за Купата на Италия и 10 кръга преди края изостава на 9 точки от третото място, което дава право на участие в плейофа на Шампионската лига.

Причината за решението се крие в президента Силвио Берлускони, който често пъти в месеците дотук си позволяваше да критикува публично специалиста. В последните няколко дни усилено се заговори, че Лацио иска Михайлович за наставник и изглежда той е готов да откликне.

Самият наставник е взел решение да си тръгне от „Сан Сиро“ независимо от резултатите оттук до края на кампанията. Сърбинът е изтъкнал постоянната намеса на президента Берлускони като основния си мотив.

Бившият премиер на Италия от своя страна нямал нищо против подобно развитие, макар че все още не е ясно кой ще поеме отговорност за решението.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS