Медиите в Италия се обединиха около мнението, че българският национал Ивайло Чочев ще стартира като титуляр за своя Палермо в първия мач от Серия А за новия сезон.

Днес сицилианци посрещат Сасуоло у дома от 21,45 часа българско време, а явно силното представяне на полузащитника не е останало незабелязано от треньора Давиде Балардини. Именно с гол на Чочев в продълженията Палермо отстрани Бари в първия кръг на турнира за Купата на Италия, а оттогава суперлативи за българина не липсват.

Интересно е да се отбележи, че около месец началото на кампанията в калчото авторитетното издание „Гадзета дело спорт“ пусна своя прогноза за обичайните формации и титуляри за всеки тим, като Чочев не бе сред 11-орката на „розанерите“. Очевидно обаче бившият играч на ЦСКА е променил нагласите спрямо себе си и сега ще трябва да оправдава доверието на Балардини.

Всъщност за треньора структурирането на халфовата линия е най-малкият проблем. Основните въпросително пред него са свързани с атаката. Там до последно ще се чака за решение дали да се разчита на македонското острие Александър Трайковски. Футболистът се възстановява от контузия и макар че Балардини би искал да го включи в състава си, е по-вероятно да не рискува.