Нападателят на Дженоа Лука Тони призна, че иска да се завърне в националния отбор на Италия и да стане голмайстор на Серия А. След като бе привлечен при генуезците през лятото, сега той се надява изявите му на терена отново да му спечелят повиквателна. За последно Тони игра за Скуадра Адзура по време на Купата на Конфедерациите през 2009 година.

„Щеше да е хубаво, ако миналото лято бях в ЮАР, но аз уважавам решенията на треньорите,” коментира Тони отсъствието си от Мондиал 2010. „За момента Чезаре Прандели работи с млади футболисти, които са бъдещето на националния отбор.”

„Просто се надявам да вкарвам много голове за Дженоа и така да попадна отново в полезрението му. Прандели има телефона ми,” допълни 33-годишният футболист.

До момента Тони има само две попадения на сметката си в Дженоа, но възнамерява да реализира още много. „Можех да играя в по-слабо първенство за повече пари, но си мечтая отново да съм голмайстор на Серия А,” призна той. „Искам да стигна далеч с Дженоа, и да помогна на отбора да постигне престижно класиране, по възможност да оставим зад нас клубове с доста по-голям бюджет.”

Лука Тони стана голмайстор на Серия през сезон 2005-06, когато с екипа на Фиорентина наниза 31 гола в 38 мача.