Един от най-важните футболисти на Милан през настоящия сезон Джакомо Бонавентура разкри, че вече мисли сериозно за треньорски курсове. 26-годишният италиански национал очевидно е наясно с какво иска да се занимава за в бъдеще, макар да има още доста години на терена като футболист.

Бившият ас на Аталанта облече екипа на „росонерите“ през лятото на 2014 година, когато грандът от „Сан Сиро“ сключи сделка за него в последния възможен миг. Бонавентура се разписа още в дебюта си при успеха 5:4 над Парма, а през настоящата кампания поливалентният полузащитник има огромна роля върху играта на Милан.

„Да дойда в Милан се оказа доста по-лесно, отколкото очаквах. Може би защото винаги съм знаел, че може и да имаш талант, но е необходима много повече работа върху движението в защита. То не ти идва естествено“, коментира Бонавентура.

„Все още търся съвършенството, но по друг начин. Преди се отричах от нормалността и исках да докажа, че съм по-силен от всички. Да бъдеш толкова самокритичен всъщност е болезнено. Двама треньори наистина ми помогнаха и бях истински късметлия да работя с тях. Франческо Рока ме караше да ставам в 6 часа сутринта, да ям малко, а за да ни покаже колко жесток е футболът ни показваше раздробеното си коляно. Стефано Колантуоно ме атакуваше вербално до точката, в която ми идваше да заплача. Той често пъти ме вадеше от състава просто за да види как ще реагирам. Колкото повече давах, толкова повече психиката ми се разбиваше.“

„Да, може и да съм малко мазохист, но обичам да ме предизвикват физически до пределната ми граница. Ако завърша даден мач или тренировка напълно изтощен, значи съм щастлив, защото усещам, че съм дал всичко.“

„Да бъдеш треньор със сигурност не е спокоен начин на живот, но ме интригува. Аз вече имам нещо предвид и се подготвям. Изучавам треньорите, с които работя. Ако имам въпроси, не ги задавам на тях, а на помощниците им. Искам да гледам внимателно как те се подготвят за мач, връзката им с играчите и си водя бележки на ум“, заключи Бонавентура.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS