Лекарят на Фиорентина Паоло Манети съобщи, че звездата на тима Адриан Муту няма да бъде подложен на операция на дясното коляно. Румънският национал пропусна дербито с Интер в сряда, и се появиха информации, че ще му се наложи да легне под ножа. „Решихме да подходим по консервативния начин за лечение, няма да оперираме коляното му,” заяви Манети.

„Това е най-доброто решение и ние вярваме, че ще се получи добре. Адриан доста се измъчи напоследък, а контузията му се усложни в мача с Палермо. Смятахме, че ще се възстанови бързо, но като видяхме колко го боли, решихме единодушно, че трябва да почива,” обясни докторът.

„Адриан ми се обади в понеделник, знаех, че няма да играе срещу Интер,” каза от своя страна селекционерът на Румъния Виктор Пицурка.

Този уикенд Фиорентина ще се изправи срещу Сиена в тосканското дерби без двамата си топ нападатели – Муту и наказания Алберто Джилардино. Всички в лагера на „виолетовите” се надяват Адриан да е на линия за двубоя с Байерн Мюнхен в Шампионската лига следващата сряда.