Ювентус се изправя пред сериозен проблем, след като голяма част от чуждестранните му футболисти не могат да се завърнат в Торино.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Единствено навреме в базата на „бианконерите“ в неделя се прибра Миралем Пянич. Но голямо затруднение изпитват, както звездата Кристиано Роналдо, така и Сами Кедира, Войчех Шченсни, Дългас Коща, Алекс Сандро и Данило. Може би най-облагодетелстван е Адриен Рабио, който може да прекоси разстоянието до Италия през Френската Ривиера с кола.

Затрудненията идват от факта, че въздушният транспорт в момента е блокиран и обстановката става все по-сложна.

Друга е ситуацията с Гонсало Игуаин, който в момента се намира в Аржентина. Нападателят си навлече гнева, както на ръководството на Ювентус, така и на обществото с пътуването до родината си в разгара на пандемията в Италия. Аржентинецът заяви, че майка му е с влошено здравословно състояние и е нужно той да бъде близо до нея. Именно сега Игуаин не иска да се прибере в Торино заради опасността от заразата с COVID-19. Веднага се появиха информации, че „бианконерите“ ще използват този момент, за да го продадат, след като договорът му изтича на 30 юни 2021 година, а годишната му заплата е в размер на 7,5 милиона евро.