Нападателят на Наполи Дрийс Мертенс благодари на Маурицио Сари за промяната в живота му, също така той сподели, че Дженаро Гатузо е перфектният треньор за тима. Белгийският национал изрази своята увереност, че неаполитанците имат силите да отстранят Барселона в Шампионската лига.

„В Неапол хората дишат с футбола. Това не са младите хора до 40 години, а също така старите хора и бебетата. Това е лудост. Мисля, че това е нещо нормално за Италия. Събуждаш се, пиеш кафето си и говориш за футбол“, каза Мертенс.

„Хората тук ме наричат Чиро, което е типично име за Неапол. Това е така, защото живея от много време тук. Обичам много града, храната и всички острови“, добави още той.

„През първият ми сезон при Сари изиграх само шест мача като титуляр. Бях много разстроен, но треньорът щеше да ми каже, че съм важен за него и да не се притеснявам, защото ще получа шанс. Един ден ме постави като нападател и бях много щастлив, защото това промени живота ми. Той просто ме постави на тази позиция и ми каза, че е сигурен, че ще се справя. Невероятно е, защото не дойдох в Наполи, за да стана голмайстор №1 за всички времена“, заяви белгиецът.

„Мисля, че Гатузо е перфектният треньор за Наполи в този момент, тъй като дава много възможности на младите играчи и ще стане още по-добър след време. Спечели много трофеи като играч и много добре знае какво е да печелиш. Това липсваше на отбора“, каза Мертенс.

„Срещу Барселона няма да ни е лесно, но сме уверени, че можем да успеем. Ключът е, че трябва да вкараме гол, защото ако не отбележим, ще отпаднем. Ако се подготвим добре, не се знае какво може да се случи и да ги победим“, добави още той.