Наполи започна по впечатляващ начин сезона в Серия А. Нещата в Шампионска лига също изглеждат прекрасни за неаполитанци, които имат актив от 9 точки след първите 3 кръга от груповата фаза.

Определено всички свързани с отбора от Неапол са в еуфория, като това важи най-вече за тифозите на тима, които се надяват, че този път най-после техният любим отбор ще триумфира със Скудетото. Доста е рано обаче още за прогнози и смели изказвания и въпреки че Наполи към момента заема първата позиция в шампионата, трудното за Лучано Спалети и компания тепърва предстои, както на домашната сцена, така и в европейските турнири.

Никой не си прави илюзии, че мечтата за шампионския трофей ще бъде лесно постигната, а това призна и Джакомо Распадори. Италианският национал е в чудесна форма и буквално не спира да бележи за Наполи от началото на сезона. Бившият футболист на Сасуоло ясно си дава сметка, че трябва да се извърви още дълъг път, преди партенопеите да могат да говорят спокойно за титли и купи. Голаджията смята, че в момента най-важното е той и неговите съотборници просто да продължат с победите и изобщо да не се главозамайват от страхотния старт.

29 снимки

„Прекалено рано е да говорим големи неща. Истината е, че всички вярваме, че можем да станем шампиони, трябва да вървим стъпка по стъпка. Погледнете само жестоката конкуренция в калчото, никой няма да ни даде титлата даром. Милан, Интер, Ювентус, Рома и Аталанта желаят същото като нас и борбата за първото място ще е жестока“.

„Важно е ние да продължим да вършим нашата работа. Да, започнахме феноменално новата кампания, както в Серия А, така и в Европа, но това не ни гарантира нищо. Никой не е спечелил трофей през септември или октомври, нека останем здраво стъпили на земята и говорим с действията си на терена. Щастлив съм, че сме лидери, но дано така бъде и в края на сезона“, каза Распадори.