Бившият капитан на Аталанта Алехандро Гомес, който понастоящем е в Севиля, разказа за причината да се раздели с бергамаските. Не бе тайна, че в основата на всичко е конфликта на аржентинеца с треньора Джанпиеро Гасперини, но сега стана ясно, че нещата помежду им са опрели до бой.

„Направих нещо грешно. Предполагам, че става въпрос за неподчинението ми на тактическите му указания по време на мача срещу Мидтиланд в Шампионската лига. Оставаха 10 минути преди края на първото полувреме, когато Гасперини поиска да се преместя вдясно, а аз се справях доста добре отляво. Затова му казах „не“. Мисля, че това, че реагирах по този начин по средата на мача, и то пред камерите, създаде перфектната ситуация за него, за да ми се ядоса. В този момент осъзнах, че ще ме замени на почивката. Така и стана. В съблекалнята обаче той прекрачи границата и се опита да ме нападне физически“.

„Тогава аз казах „стига“. Можем да спорим, ОК, но физическата агресия е недопустима. Поисках среща с президента Антонио Перкаси. Казах му, че няма да имам проблеми да продължа напред. Осъзнах, че съм направил грешка, че като капитан не съм се държал добре и че съм дал лош пример, като не съм се подчинил на треньора. Аз обаче му заявих, че също искам извинение от Гасперини. На следващия ден имаше среща на целия отбор. Извиних се на треньора и на съотборниците ми за случилото се, но така и не получих извинение. Как да разбера това? Аз съм сгрешил, а той е постъпил правилно? Всичко започна оттам. След няколко дни казах на президента, че вече не искам да работя с Гасперини в Аталанта. Той ми отговори, че няма да ме пусне, и така започна война, за която си платих. Отлъчиха ме от състава и така тренирах само с резервите“, завършва си изповедта си Гомес.