Бившият италиански национал Марио Балотели може да  изиграе първия си мач с екипа на Монца срещу Салернитана днес. 30-годишният нападател подписа с тима от Серия Б в началото на декември, но досега не попадаше в групата заради проблеми с теглото си.
 
Зверска диета обаче е помогнала на Балотели да свали 5 кг за 20 дни. Според медиите в Италия, той е изпращал всяка сутрин снимки на директора Адриано Галиани, за да покаже че старанията му дават резултат.
 
"Надяваме се Балотели да има хубав престой в Монца, както беше в Милан през сезон 2012/13. Той се нуждае от време, защото не е играл официален мач от март, но работи сериозно, сваля килограми и намялява процента телесни мазнини в тялото си. Скоро ще е във форма. Гледайки го на тренировки, човек веднага вижда класата му и си казва, че Марио трябваше да постигне повече в кариерата си. Жалко, че пропусна толкова години", коментира Галиани.
 
Балотели за последно игра в Бреша, но беше освободен през юни. Той е обличал още екипите на Интер, Манчестър Сити, Милан, Ливърпул, Ница и Марсилия. За националния отбор на Италия нападателят има 36 мача и 14 гола.