Грозни сцени белязаха не само самия съботен двубой между Милан и Лацио (1:0) в Серия А, но също така такива имаше и след неговия край. Бранителят на Лацио Франческо Ачерби обвини футболистите на противника, че „подхранват омраза”, след като Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие развяха негова фланелка като трофей пред тифозите на „росонерите”.

Двубоят на „Сан Сиро” завърши с бой точно преди последния съдийски сигнал, като бранителят на римляните Луис Фелипе и Фабио Борини от Милан бяха главните виновници. Именно след масовото спречкване дойде и жестът на Кесие и Бакайко, който има своята предистория. В дните преди мача Ачерби на няколко пъти се бъзикаше с Милан в социалните мрежи, заявявайки че няма място за сравнение между двата отбора.

31-годишният играч опита да тушира напрежението след мача и конфликта между отборите, като размени фланелки с Бакайоко. Със сигурност италианецът остана много изненадан и разочарован от последвалите действия, а кадрите с тях бързо набраха популярност.

„Разочарован съм, защото си размених фланелката, за да сложа точка на проблема. Да подхранваш омраза не е спорт, а знак за слабост”, написа защитникът на Лацио в „Туитър”.

Нападателят на „орлите” Чиро Имобиле също не подмина случката, като нарече футболистите на Милан „дребнави хора”. Това предизвика реакция от Бакайоко, който опита да се извини. „Това беше жест, не искахме да проявим неуважение към когото и да било. Извинявам се на Ачерби, ако се е почувствал обиден.”

Много по-сериозна явно ще бъде реакцията на треньора на Милан Дженаро Гатузо. „Ние се извиняваме за този епизод. Настъпи моментът, в който големите клубове трябва да започнат да ограничават съдържанието в профилите на своите професионалисти в социалните мрежи. Те трябва да се концентрират повече върху тренировките, вместо да цъкат с пръсти по телефоните си”, категоричен беше Гатузо.

Милан и Лацио ще се срещнат отново на 24 април, когато е вторият им полуфинален мач за Купата на Италия. Първата среща на „Олимпико” завърши при 0:0.