Агентът на Жоржиньо сподели, че халфът е по-близо до това да заиграе за националния отбор на Бразилия отколкото за този на Италия. В същото време обаче агентът даде шансове и на "скуадра адзура" като заяви, че промяната на схемата към 4-3-3 "би променило всичко".

"Жоржиньо е следен от бразилския национален отбор, но все още няма нищо конкретно от тях", сподели той пред радио "Кис Кис". "Ще изчакаме до март, когато следващите състави ще бъдат обявени, и ще видим, дали има новини от Бразилия или Италия."

"Мисля си обаче че Вентура даде да се разбере, когато говори за Жоржиньо, че с неговите характеристики, той не е подходящ за Италия."

"Взехме си бележка, въпреки че ако сменят схемата на 4-3-3, това ще промени всичко. Решението няма да бъде да участва на следващото Световно първенство. Гледаме към нещо след това", допълни агентът.

Жоржиньо е роден в Имбитуба, Бразилия, но на малка възраст семейството му заживява в Италия, заради което той има италиански паспорт и може да играе и за двата националния отбора.