Нароченият за продажба в Интер полузащитник Жоао Марио е инструктирал своя агент да му намери тим от английската Висша лига. Това е доста любопитен обрат в ситуацията около португалския национал, за когото по принцип се вярваше, че ще избира между Валенсия и Пари Сен Жермен.

24-годишният играч търси нов отбор, в който да играе много по-редовно, отколкото му се удава в Интер. „Нерадзурите” го привлякоха срещу 40 милиона евро през лятото на 2016-а година и той трябваше да е един от основните играчи, около които да се гради отборът. Вместо това с течение на времето Марио се превърна в разочарование и загуби титулярното си място.

Валенсия избавя Интер от втори низвергнат

Това е пролем за бившия ас на Спортинг Лисабон, защото мястото в състава на Португалия за Мондиал 2018 е под въпрос. Интер вече е склонен да продаде футболиста, а другият вариант е да го използва като разменна монета в желанието си да привлече Хавиер Пасторе от ПСЖ.

Очевидно Жоао Марио има свои планове и те се свързани с трансфер в Англия. За неговия агент се знае, че има солидни позиции в Челси, което превръща „Стамфорд Бридж” в потенциална дестинация.

В същото време трябва да се отбележи, че в последните дни директорът на „нерадзурите” Валтер Сабатини публично изрази нежелание за раздяла с Марио.