Французинът Оливие Жиру заяви, че е бил изненадан от италианската Серия А и добави, че иска да спечели титлата с Милан.

„Това е детска мечта. Като дете следях Арсенал и Милан“, коментира 35-годишният Жиру.

Шампионът с Франция от Мондиал 2018 премина в Милан от Челси през миналото лято, а преди това носеше екипа на Арсенал. „Росонерите“ са начело във временното класиране в Италия с 66 точки, на три пред втория Наполи и се стремят към първа титла в Серия А от 11 години насам. Трети е Интер с 60 точки и мач по-малко.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

„Интер също е опасност за нас, подобно на Наполи и Ювентус. Разбираме, че титлата е възможна, но трябва да останем спокойни и да работим здраво до края на шампионата. Последните мачове ще са като финали и ние ще подходим към тях на 200 процента, за да постигнем целта си“, коментира Оливие Жиру пред вестник Gazzetta dello Sport.

„Титлата в Серия А ми е мечта още от детските ми години. Тогава седях Арсенал и Милан заради любимия ми футболист Андрий Шевченко. Ще съм много щастлив да стана шампион на Италия като него“, каза още Жиру.

„В момента имаме добра комбинация от млади и опитни играчи. В миналото имаше звезди като Неста, Роналдиньо, Пирло, но и сега имаме важни играчи и някои обещаващи таланти“, добави французинът.

Той бе попитан и за шведския нападател Златан Ибрахимович. „Веднъж казах на Ибра, че мои приятели ми подариха негов екип от Барселона, където вече беше топ нападател тогава. Той се засмя на това, но без да се шегува с мен. Разменихме си фланелки на Милан, защото искам да запомня периода ни заедно в отбора“, сподели Оливие Жиру.

На въпрос дали Серия А го е изненадала, Жиру коментира, че не е очаквал подобно ниво на футбола срещу отборите, които са по-назад в класирането. „Всички поемат рискове, за да победят. Вече знаех доста за Аталанта, но имахме затруднения срещу Специя и Салернитана заради някои съдийски грешки. А и Торино, и Верона са трудни за побеждаване“, заяви той.

Оливие Жиру има договор с Милан до 2023 година. Французинът записа 11 гола и 4 асистенции в 29 мача през този сезон.