Нападателят на Милан – Оливие Жиру, даде пространно интервю пред Скай Спортс, след като стана ясно, че е преподписал своя договор с „росонерите“. Новият му контракт е до 2024 година, а французинът сподели, че той е бил „почти очевиден“. Ветеранът говори в интервюто си за атмосфретаа в тима, ентусиазма около предтоящите полуфинали в Шампионска лига срещу Интер и целта на отбора до края на шампионата в Серия А.

"Чувствам се част от семейството на Милан. Докато мога да да дам нещо на отбора, ще имам мотивация да играя. Беше почти очевидно, че моето приключение в Милан ще продължи".

"В сряда тренирах индивидуално, но вчера бях част от основната група. Имам добро усещане и се надявам в събота да съм на линия за дербито с Рома".

"Първата ни цел е да си подсигурим място в топ 4 на шампионата. Разбира се, че искаме да спечелим и полуфиналите с Интер, но знаем, че ще бъде много трудно. Милан е голям клуб и е сред най-титулуваните в Шампионска лига. Милан трябва да играе в Шампионска лига".

"Да играеш подобно дерби като това с Интер винаги е неописуемо изживяване, ентусиазиращо е. Но дерби на полуфинал в Шампионска лига е още по-специално събитие. Нямаме търпение да дойде денят на мача".