Новото попълнение на Милан Оливие Жиру за пореден път изрази гордостта си от своя трансфер в клуба. 35-годишният нападател също така коментира наставника си Стефано Пиоли и своите съотборници Майк Менян и Златан Ибрахимович.

“Много съм горд да играя за Милан и в Серия А. Това е първенството, което гледах като малък. Също така съм много горд, защото, когато бях тийнейджър, любимият ми футболист беше Андрий Шевченко. Късметлия съм, че имам възможността да играя и да бележа за този клуб като него. Заради такива емоции играем футбол и ние ги предаваме на феновете. Ето защо нямам търпение да дам всичко от себе си за отбора и за тифозите на Милан. И двете ми баби бяха италианки и съм горд от своя произход. Също така учех езика в училище. Обичам тази страна и, разбира се, нейната национална кухня. Малко изостава от Франция в това отношение, но въпреки това е добра. Нямам търпение да науча езика по-добре и да опозная града, за да мога да го обикалям с моето семейство

Когато бях напът да подпиша с Милан, аз го обсъдих с Майк Менян. Мисля, че той ще стане новият №1 на Франция, когато Юго Лорис се оттегли. Той е много талантлив. Говорих си и с Фикайо Томори, който ми каза, че в отбора ме чакат, за да се опитат да спечелят Скудетото. Не искам да поставям прекалено голямо напрежение върху нас, но искаме да се борим за върха в класирането. Когато за първи път си поговорих със Стефано Пиоли, това беше естествено и лесно. Имахме много честен разговор и ми харесва неговия възглед за футбола. През миналия сезон следях Милан. Отборът имаше страхотен сезон, което се дължеше и на работата на Пиоли.

Няколко пъти съм играл срещу Златан Ибрахимович. Той играе дори и на 40 години, което означава, че е изключителен професионалист. Грижи се за себе си и за своето тяло. Аз се опитвам да правя същото, за да се наслаждавам на футбола, докато тялото ми го позволява. Мисля, че Златан е чудесен пример за младите, като той е сред най-добрите нападатели в Серия А. Нямам търпение да играя с него и да му се наслаждавам на тренировките. Мисля, че ще се забавляваме, и искаме да спечелим нещо с Милан. Със Златан ще бъде по-лесно”, коментира Жиру пред официалния сайт на Серия А.