Полузащитникът на Рома Лоренцо Пелегрини показа достатъчно красноречиво, че проявява нулев интерес към възможността да заиграе във Висшата лига на Англия.

21-годишният футболист се завърна в родния си тим едва през миналото лято, когато „джалоросите” упражниха опция за обратното му откупуване от Сасуоло. Именно при „неровердите” Пелегрини демонстрира огромния си потенциал, който тепърва ще разгръща.

Италианският национал се ползва с доверието на наставника на римляни Еузебио Ди Франческо, с когото работи преди това и в Сасуоло. Крехката възраст на футболиста и солидните му изяви привлякоха вниманието на клубове като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Вярно е, че към момента талантът все още не твърд титуляр за „вълците”, ала предпочита да остане при тях и да се бори за мястото си, отколкото да търси късмета си в чужбина.

„Важно е за младите играчи да израстват и да стават по-добри. Аз съм много щастлив да бъда част от отбора, в който израснах”, коментира Пелегрини.

„Целта пред всеки футболист е да печели трофеи, а както Даниеле Де Роси и Франческо Тоти са казвали преди мен, да се спечели скудетото с Рома е равносилно на десет трофея във всеки друг тим”, добави вътрешният халф.

Пелегрини има 19 мача като титуляр и 11 като резерва за Рома на всички фронтове дотук през кампания 2017/2018.