Преговорите между Ювентус и Пауло Дибала за нов договор за в застой. Според медиите в Италия, „бианконерите“ не са склонни на подобрено предложение и слуховете, че аржентинецът ще напусне Торино през лятото се засилиха.

Настоящият контракт на нападателя изтича през юни 2022 година и ако Ювентус не иска да го изпусне през следващата година като свободен агент, ще трябва да го продаде през лятото.

През миналата година ръководството на „бианконерите“ постави на масата нов договор на стойност десет милиона евро, плюс бонуси, което към днешна дата не е променено.

Пауло Дибала и неговият агент отхвърлиха предложението в началото на сезона и от Ювентус искат бързо да се вземе решение за бъдещето на футболиста.

Вицепрезидентът на „бианконерите“ Павел Недвед вече заяви, че бъдещето на аржентинеца остава несигурно. „От договорът му остава една година и няма какво да добавя към казаното от Паратичи и Аниели. Ювентус ще оцени всяка възможност на пазара“, лаконично отговори чехът.

През този сезон Дибала не играе редовно за „бианконерите“, след като е преследван от различни контузии, но аржентинецът се надява, че ще бъде готов за игра след паузата за националните отбори.