Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло прие учудващо спокойно поражението с 0:3 от Милан снощи. Той бе засипан и с въпроси за оставка след позорната загуба, която прати Ювентус на пето място в класирането на Серия А. Бившият национал категорично отхвърли варианта да си тръгне от Торино. 
„Вчера казах, че отборът имаше добра седмица. Тренирахме с правилното мислене и концентрация. Бяхме убедени, че можем да покажем отлична игра. Но се оказа съвсем различно. Започнахме добре мача, но после отстъпихме и логично се стигна до този резултат. Сега е трудно да се обяснят причините. Много компоненти не работиха в нашия отбор.
 
Когато загубите толкова важен мач с 0:3, това означава, че много неща не са се получили. Трябва да направя анализ и след това да го обсъдя с момчетата.
 
Готов ли съм да подам оставка? Не мисля по този въпрос и нямам никакво намерение да си тръгвам. Приех този пост с голям ентусиазъм въпреки определени трудности. Предстоят още три мача, така че ще продължа да си върша работата, стига да ми бъде предоставена възможност“, каза Пирло.