Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес върна лентата на спомените назад и говори открито за фактите от италианския футбол, които са го удивили по време на краткия му престой в Милан.

33-годишният ветеран успя да изиграе само 10 мача за „росонерите” в първата половина от сезон 2014/2015, като се разписа само веднъж. Проблеми с контузии и адаптацията съкратиха доста престоя му, като на полусезона той бе преотстъпен на „дюшекчиите”. Въпреки своите 5 месеца по терените на Серия А, Торес признава, че досегът с калчото го е поразил.

„В Милан изиграх само 10 мача нямах никакво време да разбера в дълбочина италианския футбол. Имаше обаче някои неща, които ме поразиха”, разказа Торес.

„Бях изумен, например, от факта, че Чеземан играе на терен с изцяло изкуствена трева. Никога преди не бях виждал нещо такова на подобно равнище. На някои стадиони имах чувството, че се връщам с цели десетилетия назад в историята.”

„Жалко е, защото след това отиваш на „Олимпико”, който макар и да не е чисто нов стадион, има уникална атмосфера. Тези съоръжения трябва да се модернизират.”

„Клубовете от Милано? Тяхното отсъствие от Европа беше проблем, но пък Ювентус игра два финала в Шампионската лига, което подсигури присъствието на италианския футбол сред най-добрите.”

„Дали сега първенството е по-балансирано? Нивото е добро и за всеки играч това е чудесна възможност, но не бива събитията да се връщат към абсолютната доминация на Ювентус, Интер и Милан. Ако има повече отбори с шансове за скудетото, Серия А ще бъде още по-вълнуваща”, допълни Ел Ниньо.