Доста оптимистични сигнали идват от Рома през последните дни. След като се смяташе, че Николо Дзаниоло ще премине в Ювентус, ситуацията придоби неочакван обрат. Според повечето медии в Италия, звездата на „вълците“ към днешна дата е много близо до нов контракт с тима на Жозе Моуриньо. Другата голяма новина от последните дни е почти сигурното привличане на Пауло Дибала. И там нещата претърпяха доста неочаквано развитие, след като в един момент аржентинецът изглеждаше сигурно ново попълнение на Интер. Разбира се, докато оставането на Дзаниоло не  бъде официално факт, както и привличането на Дибала, феновете на „джалоросите“ няма как да са спокойни. 
 
Все пак римският гранд е сериозно амбициран за новия сезон в Серия А. Това призна и защитникът Крис Смолинг, според когото клубът просто трябва да продължи развитието си. 
 
„Видях какво означава  за феновете спечелването на първи европейски трофей. Всички, които обичат Рома, се радваха от сърце и празнуваха триумфа ни в Лигата на конференциите. Това бе нещо специално и незабравимо за целия клуб и ще остане завинаги в историята. Сега е важно да продължим развитието си и да гоним високи цели. Изобщо не съм изненадан от прогреса, който показваме, но основна заслуга за успехите има Жозе Моуриньо. Той е голямо име в световния футбол и притежава манталитет на победител.  Мисля, че доста хора вече се увериха, че той е точният човек за Рома и  може да изведе отбора до големите върхове“, коментира бившият футболист на Манчестър Юнайтед.