Продължава неяснотата около бъдещето на Крис Смолинг. Контрактът на опитния защитник с Рома изтича през идното лято, но англичанинът все още не е взел окончателно решение за бъдещето си.  Въпреки че „вълците“ желаят да задържат 33-годишния състезател на „Олимпико“, Смолинг иска да получи някои гаранции от шефовете. 
 
Според италианските медии, бившият английски национал е твърдо решен да изчака до последно развитието на сезона в Серия А, тъй като желанието му е да играе в Шампионската лига през следващата кампания. Ювентус и Интер вече доста сериозно следят ситуацията около играча, но бившият футболист на Манчестър Юнайтед няма намерение да прави компромиси и сериозно ще обмисли предложението на ръководството на Рома.
 
Все пак, ако се стигне до положителна развръзка, Крис Смолинг би преподписал за още една година с тима на Жозе Моуриньо, но класиране за най-силния европейски клубен турнир към момента изглежда трудна задача. Рома е на седма  позиция в „калчото“, а сезонът в Италия се подновява на 4-и януари.