Датският национал Симон Кяер, който игае под наем в Милан от Аталанта си е поставил една единствена цел - да убеди "росонерите" да го купят през лятото. Централният бранител пред "Тутоспорт" и разкри своите планове и как се чувства на "Миланело".

getty images
18 снимки

"В момент като този е много трудно да мислим какво може би ще се случи догодина. Ситуацията е сложна за целия свят. Когато дойде времето за разговори с Милан, ще ги проведа, но за момента целта ми е да се поддържам в максимално добра форма, за да може да съм на топ ниво, когато се върнем на терена. Ще опитам да убедя клуба да използва опцията в договора и да ме откупи през лятото. Работя физически и психически само в тази посока, защото моята единствена мечта е да остана в Милан", заяви Кяер.

"Да попадна на треньор като Пиоли беше голям късмет за мен. Той ме постави в най-добрите условия, които ми позволиха да вляза в игра веднага. Разговаряше с мен, даде ми съвети, обсъдихме какво ми харесва на мен и как виждам аз нещата. Бил съм в много клубове през моята кариера, но трябва да призная, че никъде не съм се чувствал така комфортно", добави още той

Кяер каза няколко думи и за звездата на отбора Златан Ибрахимович: "Златан дава много на отбора, той е голям шампион, който е печелил почти всеки трофей, с неговото присъствие ни повдига морала и зарежда целия отбор. Той е човек, който, дори на тренировка, иска винаги да печели. Има свой стил, а желанието му никога да не се отказва е впечатляващо", заяви Кяер.

"Аз винаги давам максимума от себе си. Футболът е моята работа и когато ми позволят да работя, се старая да работя добре. Понася ми добре и напрежението, което присъства в голям клуб като Милан. За мен да изляза на Сан Сиро, да видя 60 хиляди по трибуните, които очакват твоето отиграване, е нещо което ме стимулира. Така по-лесно намирам стимули да тренирам на максимално темпо и да давам всичко от себе си", завърши 31-годишният датчанин.