Защитникът на Милан Давиде Калабрия се изказа ласкаво за Златан Ибрахимович. Италианският национал сподели, че шведският нападател помага много на играчите и приносът му в тренировките е вдъхновение за по-младите футболисти.

Бъдещето на Златан Ибрахимович при „росонерите“ все още е несигурно, но Калабрия смята, че нападателят е помогнал за връщането на морала в Милан.

„Ибрахимович е лидер с много опит и ни помага. Когато видите, че на 38 години, той все още има толкова много желание за игра, не можете да направите нищо друго, освен да се стремите да се подобрите“, заяви Калабрия.

„Ибра винаги се опитва да запази имиджа си, но вътре в съблекалнята кара хората да се смеят, винаги се шегува и се забавляваме много“, добави още той.

„Той винаги иска да се справя добре и изисква най-доброто от всички. На неговата възраст можеше да е прекратил кариерата си преди няколко години, вместо това Ибрахимович е още тук и работи много усилено. Той бяга като разярен, за да спечели винаги, така че за нас по-младите, той е вдъхновение“, каза Калабрия.