Директорите Паоло Малдини и Звонимир Бобан ще оберат основните негативи заради слабия старт на Милан през този сезон. В момента собствениците от „Елиът Мениджмънт” провеждат щателен анализ къде се корени катастрофалното представяне на „росонерите”.

Милан в момента изживява най-слабия старт на кампания в калчото от 1938 година насам, след като загуби 4 от откриващите си 6 мача. Според „Гадзета дело спорт” последният двубой на тима – категоричната загуба с 1:3 у дома от Фиорентина – е бил наблюдаван от Гордън Сингър, един от големите шефове в „Елиът”. Макар че американецът не е провел лична среща с Малдини или Бобан след мача, се твърди, че именно двамата бивши играчи на „росонерите” са отнесли същото количество упреци, колкото и наставникът Марко Джампаоло.

Двамата получиха правомощия да градят бъдещето на Милан след голямото вътрешно преструктуриране, случило се през лятото. То доведе до раздяла с предишния спортен директор Леонардо и треньора Дженаро Гатузо.

На този етап „Елиът” ще се въздържат от по-крайни мерки, тъй като все още имат вяра, че летните сделки и нови играчи ще се окажат удачни. „Гадзета дело спорт” обаче твърди, че Малдини и Бобан скоро ще бъдат поставени под риск, ако ситуацията не се подобри драстично.