Артур Кабрал заяви, че се е „подготвял цял живот за този момент“, в който облича фланелката на Фиорентина. Нападателят беше привлечен от Базел през януари за сума около 15 милиона евро, заменяйки отишлия в Ювентус голмайстор на Серия А – Душан Влахович.

„Цял живот съм се подготвял за този момент, да нося толкова историческа фланелка. Знаех, че Фиорентина ме следи от известно време, така че следях отблизо отбора. Имам сходни характеристики с Адриано и се надявам да повторя това, което той направи в Италия“, сподели новото попълнение на „Ла Виола“.

„Знам, че адаптирането към италианския футбол е голямо предизвикателство, но се опитвам да науча повече от това, което треньорът иска от мен“, продължи той.

„Уважавам това, което Влахович направи тук, но целта ми е да запиша името си и да следвам стъпките на други велики бразилци преди мен“.

„Когато разбрах, че Фиорентина ме иска, бях много щастлив, тъй като това е възможност да работя в страхотен проект, в страхотно първенство. Все неща, които да ми помогнат да стигна до отбора на Бразилия за Световното първенство в Катар“, завърши Кабрал.