Валери Божинов дебютира със загуба за новия си отбор Пескара. В мач от 27-ия кръг на Серия Б неговият тим падна с 0:2 като гост на Специя, където играе друг българин -Андрей Гълъбинов.  
 
Божинов влезе като резерва в последните 20 минути на мача., а Гълъбинов беше титуляр за Специя. Домакините поведоха в 49-ата минута след автогол на Дженаро Сконамилио. 11 минути по-късно Емануел Джеси вкара за 2:0. 
 
Дебютът на Божинов се отложи, след като в първия мач, в който попадна в групата на Пескара, получи червен картон на пейката и бе наказан.
 
Дебютният двубой на Валери ще остане в историята като последния мач с публика в Италия преди влизане в сила на решението на правителството всички спортни прояви да се провеждат при закрити врата. Забраната, наложена заради коронавируса, е до 3 април.
 
Част от мерките, препоръчани от правителството, бяха спазени от играчите на Специя и Пескара. Така например футболистите не държаха за ръце децата, с които излязоха на терена. Липсваше и традиционният поздрав с ръце между играчите на двата отбора.