Нападателят на Интер Габриел Барбоса е загубил надежда, че ще се наложи в европейския футбол и се опитва да си издейства завръщане в родната Бразилия. В същото време „нерадзурите” имат свои планове за 21-годишния играч, а именно – да го пратят на дъщерния Дзянсу Сунинг.

Габигол премина в Интер от Сантос през лятото на 2016 година, а сумата по трансфера бе 33,5 милиона евро. През лятото на тази година той се надяваше на втори шанс при „нерадзурите” заради назначаването на Лучано Спалети за треньор, но и италианецът не остава впечатлен от южноамериканеца.

Впоследствие футболистът бе пратен под наем в Бенфика, където обаче има едва 26 минути футбол в  два мача, в които влиза като резерва. Тази седмица медиите в Португалия доложиха, че диалогът между Барбоса и „лисабонските орли” тотално е пропаднал, като те ще го върнат на Интер през януари.

Тъй като на „Джузепе Меаца” няма място за Габриел Барбоса в състава, собствениците от „Сунинг Груп” имаха идея да го засилят към китайския си клуб. Играчът обаче хич не е очарован от този вариант и настоява да бъде пуснат да се прибере в Бразилия. Бившият му клуб Сантос  наред със Сао Пауло, Фламенго и Крузейро до един проявяват интерес, но ще трябва да се договорят с Интер, който ще се опита да минимизира загубите от трансфера на Габигол.