Легендата на Манчестър Юнайтед - Пол Скоулс разкри кой е единственият клуб, който някога се е опитал да го привлече. Полузащитникът прекара цялата си кариера на "Олд Трафорд", завоюва 11 титли на Англия и изигра повече от 700 двубоя с екипа на "червените дяволи".

Години наред той бе еталон на своя пост и малцина в този период можеха да си помислят да го привлекат.

"Нямах информация за отбори, които да ме искат. Имаше само едно телефонно обаждане от агент. Той ми позвъни, докато бяхме на Евро 2000, за да ме попита дали бих имал желание да премина в Интер, но това е единственото обаждане. Не чух нищо след това, а мениджърът не ми каза нищо", споделя Скоулс.

"Играех в любимия си клуб, печелихме трофеи през цялото време. Ако мениджърът ми беше казал, че не ме иска, със сигурност щях да си тръгна, ако имаше голям отбор от чужбина, който да ме иска, но никога не е имало нужда да мисля за Барселона, Реал или Милан, защото бях в най-големият клуб в света. Не спечелихме толкова пъти Шампионската лига, колкото трябваше, но бяхме добри колкото останалите, ако не и по-добри", допълна Рижавият принц.

Бившият президент на Интер - Масимо Морати признава, че е опитал да купи англичанина. "Опитахме да привлечем Пол Скоулс. Даже дадохме на Манчестър Юнайтед празен чек. Говорихме с него, но отговорът му беше кратък и ясен: "Ако искате да играя за вас, трябва да купите този клуб", разказва Морати.

Както е известно, миналият месец британецът трябваше да посети Велико Търново, където да се срещне с българските фенове на Юнайтед, но поради пандемията с COVID-19, визитата му бе отложена за есента.