Кристиано Роналдо бе коронован за човекът, който получава най-много пари от социалната платформа Instagram. През миналата година петкратния носител на Златната топка е получил 38,2 млн. паунда, за да отвее двойно големият свой футболен конкурент Лионел Меси (18,7 млн.)

Големите звезди в различни браншове им се заплаща, за да промотират в социалните си мрежи различни продукти и всеки подписва договори за тази цел. 34-годишният Роналдо е направил 34 спонсорирани поста в Instagram през годината, за да оформи 38,2 млн. паунда в своята сметка за 2018. Това прави средно по 780 хиляди паунда на пост за играча на Ливърпул, който вкара своя гол №700 през вторник вечер.

36-те платени поста на Лионел Меси му носят 18,7 млн. британски лири, което прави малко под 520 хиляди паунда за всяка публикация. Риалити-звездата Кендал Дженър е третият най-скъпоплатен „инфлуенсър”, след като е генерирала 12,7 млн. лири (489 хиляди на пост).

Публикациите на Дейвид Бекъм побеждават тези на актрисата Селена Гомес, която заема петото място и са повече от Кайи Дженър за същия период от време. Американката Кайли продава обаче най-скъпо, като всеки неин пост се оценява на един милион лири.

Кристиано Роналдо

източник: twitter.com