Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо се очаква в Мадрид във вторник да присъства на съдебен процес за укриване на данъци, в който испанските прокурори искат 23-месечна присъда и глоба. Португалският нападател, който напусна Реал Мадрид през юли миналата година, се очаква да се признае за виновен, след като през миналото лято договори споразумение с испанските данъчни власти на стойност 18,8 милиона евро.

Въпреки това е малко вероятно той да попадне в затвора, тъй като испанското законодателство постановява, че присъдата под две години за първото престъпление може да бъде връчена като пробация. Прокуратурата заяви, че търси глоба от 5,7 милиона евро, която според Роналдо вече е платил, както и лихва от около 1 милион евро.

Тази глоба, която се очаква да бъде потвърдена във вторник, е част от общата сума, договорена в предишното споразумение, съобщиха съдебни източници.

Очаква се процесът да бъде приключен в същия ден и да бъде кратък, като официалните лица твърдят, че изслушването ще изисква само от Роналдо да потвърди, че приема сделката.