Феновете по света сигурно са с впечатление, че да си на шефска длъжност в гранд като Ювентус, трябва да си безспорен професионалист и да не оставяш нищо на случайността. Сигурно така са мислели и за спортния директор на "старата госпожа" Фабио Паратичи, но той от днес минава в друга графа. 

Човекът, от когото до голяма степен зависи селекцията на шампионите на Италия, допусна нелеп и груб гаф, който разкри пред целия свят трансферните планове на клуба. И нещо повече - сумите, за които са готови да откупят желаните от тях играчи "бианконерите". А това по никакъв начин не ги поставя в изгодна позиция в преговорите. 

Паратичи обядвал в ресторант в Милано, където на лист хартия нахвърлял имената на трансферните цели на Юве за зимата и лятото. И посочил срещу всеки от тях колко би струвал. Той скъсал листчето, но го захвърлил небрежно на масата. 

Находчив служител на ресторанта събрал късчетата, сглобил ги и веднага се отправил към редакцията на вестник "Ил Темпо". Журналистите само това и чакали, за да публикуват информацията и да разкрият целия път, по който са се сдобили с нея. 

И така, кои са целите на Юве? На първо място е Мерих Демирал, който е оценяван на 7 млн. евро. После е Матиа Дзенаро, оценяван на 3 млн., като с него вече дори са започнати преговори. Николо Дзаниоло е следващият в листата с поставена стойност от 40 млн. евро, Сандро Тонали за 20 млн. евро и Федерико Киеза за 50 млн. 

В списъка е още Кристиан Ромеро, а най-голямата звезда от всички е Сергей Милинкович-Савич, но не се вижда на какви пари е оценяван сърбинът. От Лацио го оценяват на 200 млн. евро, но едва ли някой някога ще плати толкова за него.