Италианските медии намериха повод да си спомнят за някогашния талант Исмаил М’Айдат, но по изцяло грешните причини. Бившият футболист на Рома и Бреша беше арестуван в Белгия заради серия въоръжени обири.

Падението на 22-годишния марокански национал изглежда шокиращо и без да взимаме предвид, че някога анализаторите му чертаеха бляскаво бъдеще. М’Айдат е роден в Холадия и прекарва голяма част от кариерата си в Италия, където защитава цветовете на Бреша, Асколи, Рома и Виченца. Той има кратки престои в Португалия и Англия, където се изявява в Кристъл Палас.

До миналото лято всички все още вярваха в мароканеца, като той беше пратен под наем във втородивизионния Вестерло. Оттам насетне обаче всичко тръгна надолу за играча. М’Айдат беше уволнен от белгийския тим през януари, а договорът му с Рома прекратен, като причините за тези действия така и не бяха оповестени официално.

Тази седмица долетя новината, че той е бил задържан от полицията в Белгия за серия въоръжени обири, което показва, че се движи в опасни среди.

Не за първи път футболната кариера на играча страда заради лошото му поведение. На 12-годишна възраст той е изгонен от футболната академия на Твенте, но пък с екипа на Рома впечатли достатъчно, че Рома да го привлече през януари 2016 година срещу 3 милиона евро.

В Италия се надяват по-младият брат на футболиста – Рашад да се поучи от грешките на батко си. 7-годишният Рашад М’Айдат премина в младежката академия на Ювентус през юли 2017 година.