Отборът на Фиорентина посреща Макаби Хайфа в среща реванш от осминафиналната фаза в Лигата на конференциите тази вечер. След като „виолетовите“ спечелиха с 4:3 първата среща, те определено изглеждат като фаворити за продължаване сред най-добрите 8 в третата по сила надпревара на стария континент.

Сериозни амбиции за нещо голямо изрази наставникът на „ла виола“ Винченцо Италиано. Специалистът призна, че желае да зарадва феновете и боса на тима Роко Комисо с трофей, но също така говори и за бъдещето си на „Артемио Франки“.

„Знаете, че моят контракт изтича в края на сезона, и ако се класираме за европейските турнири, договорът ми автоматично се подновява за още една година. Сега обаче не мисля по този въпрос, защото ни предстоят важни и отговорни двубои. Разговаряли сме с ръководството за моето бъдеще и всички са наясно с целите, които искам да гоним. Всичко ще стане ясно по-нататък във времето, но моето най-голямо желание е Фиорентина да спечели трофей още през този сезон. Пред себе си имаме 2 възможности, за да сторим това, и по никакъв начин няма да подценим нито едно състезание, в което участваме. Лигата на конференциите и купата на Италия са двата пътя пред нас за отличие  и много ми се иска да зарадваме както феновете, така и нашия президент Роко Комисо. Смятам, че е крайно време Фиорентина да възвърне своите традиции и да започне редовно  да гони високи цели“, каза Италиано.