Фиорентина не се представя никак убедително от началото на сезона. Представянето на отбора поне на този етап няма нищо общо с добрите резултати от миналата кампания, а най-големият проблем на „виолетовите“ е в атака.

Съставът от Флоренция за пореден път разочарова своите фенове и през този уикенд, като воденият от Винченцо Италиано тим допусна пълен обрат при гостуването си на Болоня и загуби срещата с 1:2.

Италиано обаче, изобщо не спести критиките си към играчите, като не успя да намери логично обяснение за допуснатото поражение.

„Нямам никаква представа защо се получи така и какво се обърка. Поведохме в резултата, контролирахме мача, но впоследствие допуснахме 2 леки гола и загубихме. Не може да позволяваме да се случват подобни неща, когато водиш в резултата, е важно да останеш концентриран, а ние сторихме точно обратното. 2 наивни грешки ни костваха страшно много, не мога да сторя нищо друго, освен да поема отговорността. Трябва да си извадим поуките и значително да подобрим представянето си“, коментира Италиано.