Вратарят на Наполи Алекс Мерет води преговори с клуба за подновяване на изтичащия си договор, въпреки че има опция за неговото удължаване с още една година. Това потвърди агентът на футболиста Федерико Пасторело пред “Тутомеркатоуеб”.

“Има опция за автоматично подновяване, ако той изиграе 70% от мачовете през този сезон, и тя ще бъде активирана от клуба. Въпреки това тази опция важи само за една година, заради което вече разговаряме с клуба за нов контракт. Алекс е щастлив тук и иска наистина да се фокусира върху възможността да остане. Скоро ще се срещнем с ръководството, за да разберем дали има възможност за ново споразумение, или не. Ако това не е възможно, макар и да се съмнявам, тогава ще разгледаме други опции. Аз обаче не мисля, че в Наполи ще допуснат друга ситуация като тази с Пьотър Жиелински”, коментира Пасторело.

Мерет, който ще навърши 27 години в петък, беше привлечен в Наполи с трансфер от Удинезе през 2018-а на стойност 26 млн. евро след първоначален наем. През настоящата кампания италианският национал е изиграл 30 мача с 38 допуснати гола и 7 сухи мрежи за “партенопеите” във всички турнири.