Кметът на Неапол Луиджи Де Маджистрис може да заведе съдебно дело срещу президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, а също да издаде служебно известие срещу Наполи за пропуснати вноски по наема на „Стадио Сан Паоло”.

Клубът и градът са във война заради съоръжението, което по принцип е собственост на Общинския съвет. В последните седмици Де Лаурентис поде няколко остри атаки, дори оприличи стадиона на „тоалетна”. Филмовият магнат е категоричен, че няма да плаща за реновации, докато съоръжението не му бъде продадено.

Първият мач на Наполи за сезон – срещу Лацио (2:1) – трябваше да се играе далеч от дома, тъй като на „Сан Паоло” все още течаха строителни работи. В хода на сезона капацитетът на съоръжението ще бъде чувствително намален заради плануваните подобрения.

Градът, от своя страна, не е никак доволен от нежеланието на Де Лаурентис да подпомогне ремонта или поне да отправи приемлива оферта за откупуването на стадиона. Де Маджистрис заяви, че собственикът на Наполи „не е дал дори едно евро” за „Сан Паоло”. Отговорът на темпераментния бос бе да отмени всички билети, които са притежание на служители на местната власт.

В петък вечер клубът пусна осъдителна нота срещу кмета, а тази сутрин ежедневникът „Ла Република” докладва, че Де Маджистрис се замисля сериозно дали да не съди Наполи. Кметът настоява за извинение от Де Лаурентис, каквото едва ли ще получи. Това почти сигурно значи, че в офисите на клуба ще пристигне служебно известие за просрочените вноски по наема. В момента Наполи си заплаща за ползването на „Сан Паоло” от мач на мач.