Ювентус направи грешна стъпка у дома - равенство 1:1 срещу Болоня в двубой от втория кръг на Серия А.

Юве стартира сезона с убедителна победа с 3:0 като гост на Удинезе миналата седмица и очакванията бяха за безпроблемна победа на "Алианц Стейдиъм", но “рособлу“ обърка сметките на Макс Алегри и компания.

Болоня изненадващо поведе в 24-а минута с попадение на Люис Фюргюсън и удържа преднината си до 80-а минута, когато Душан Влахович успя да изравни с глава след центриране на Самюел Айлинг-Джуниър, за да донесе точка за "Старата госпожа“.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първата интересна ситуация дойде в 9-ата минута, когато шут по земя на Никола Моро мина покрай вратата на „бианконерите“ . 14 по-късно Перин улови изстрел на крилото Дан Ндойе. Само минута по-късно обаче Зиркзее се справи с двама противникови защитници и пусна топката към Фъргюсън, който с диагонален удар по земя направи 0:1.

Няколко минути по-късно именно шотландецът и Моро се отчетоха с пропуски.

Първият удар за „бианконерите“ бе дело на Николо Фаджоли в 31-ата минута, но сетне Моро направи още един неуспешен опит за гол. Фаджоли отвърна с хубав фал в края на частта, но Скорупски спаси.

В 51-вата минута Данило поиска дузпа за игра с ръка на Йон Лукуми, но нямаше основания за подобно отсъждане. Само минута по-късно Влахович се разписа, но от ВАР сигнализираха на Марко Ди Бело за пасивна засада на Адриен Рабио. Главният съдия прегледа ситуацията и отмени попадението.

Около 20 минути преди края Айлинг-Жуниор събори в наказателното поле Ндойе, който се гласеше да завърши атака на тима си на празна врата.

След още 10 минути игра "бианконерите" изравниха – Айлинг-Жуниор центрира, а Влахович с глава засече за 1:1.

Фиорентина и Лече завършиха 2:2 в друга среща от кръга. Финалистът от Лигата на конференциите за миналия сезон. "Ла Виола" поведе с 2:0 до почивката след голове на Николас Гонсалес и Алфред Дънкан, но през втората част гостите от Лече стигнаха до точката с попадения на Хамза Рафия и Никола Кръстович.