Джанлука Виали смята, че настоящият отбор на Ювентус е по-силен от онзи, който през 1996г. за последно спечели Шампионската лига. Виали, тогава капитан, изведе "бианконерите" до победа след дузпи срещу Аякс на "Олимпико". Оттогава Юве има цели пет финала, но всичките завършват с поражение и разочарование. Италианецът обаче смята, че подходящият момент е настъпил за отбора.

"Преди няколко години бях доволен, че хората ме помнят като последния капитан на Юве вдигал ШЛ. Но ме боли, когато видя такива шампиони да страдат толкова много през последните години. Това може да е тяхната година. Юве е най-добрият отбор в Европа в момента , а прибавиха и Кристиано Роналдо в състава си. Дълбочината в тима е невероятна, Алегри на практика разполага с два равностойни състава. Треньорът също е страхотен и е най-добрият", заяви Виали пред "Gazzetta dello Sport".

"Нашият отбор в онази година разполагаше със солидна отбрана, но Марчело Липи нямаше играч като Роналдо. Честно казано Барселона и Сити също са много добри, но смятам, че им липсва нещо, за да са на нивото на Юве през тази година", завърши италианският нападател, който има 53 гола за "старата госпожа".