Бившият полузащитник на Интер Хуан Себастиан Верон заяви, че тимът има леко предимство в битката за титлата в Серия А. В момента Интер заема втора позиция във временното класиране, на 2 точки зад лидера Милан, но има мач по-малко и при успех ще оглави подреждането.

47-годишният Верон похвали Лаутаро Мартинес, Марсело Брозович и Хоакин Кореа. Бившият аржентински национал прекара два сезона в Интер между 2004 и 2006 година, реализирайки 4 гола в 74 мача. Верон бе съотборник с настоящия треньор на отбора Симоне Индзаги в Лацио между 1999 и 2001 година.

„Тимът на Индзаги мина през трудни време, но се върна в ритъм“, заяви Хуан Себастиан Верон пред вестник Gazzetta dello Sport.

„Вече спечелиха Суперкупата, стигнаха до финала на турнира за Купата на Италия, а имат и леко предимство срещу Милан в Серия А. Ако спечелят оставащите си мачове, ще станат шампиони. В момента не зависят от останалите, а това е доста. Разбира се, че чувстват напрежение, но ще трябва да се справят. Винаги е по-добре да си лидер“, каза още Верон.

„Лаутаро е истински шампион, подобно на Марсело Брозович. Този отбор може да спечели требъл и би го заслужавал“, добави аржентинецът.