Италианският национал Марко Верати изрази разочарованието си от загубата срещу Северна Македония, оставила “адзурите” извън финалите на Мондиал 2022. Отборът на Роберто Манчини ще пропусне второ поредно световно първенство и Верати е наясно, че това е тежък удар за всички в страната. 

“Когато побеждаваш, е лесно да се благодари. Аз искам да го направя сега, след загуба, която ни лиши от шанса да участваме на най-чакания турнир не само за футболистите, но и за всички фенове в Италия и по света. Благодаря на всички играчи и хора от щаба, които работят за интересите на националния отбор. За съжаление, във футбола и живота не всички очаквания, цели и мечти се реализират”, написа Верати в профила си в Инстаграм. 

“Не смятам, че обидите са най-добрият начин да се справим. Всеки от тима даде максимума от себе си, но това не беше достатъчно. Не обиждайте младите. Ако все пак искате да сипете обиди - насочете ги към нас, по-опитните. Но не забравяйте, че и ние сме хора като вас и също изпитваме емоции, дори и за дребни неща”, добави халфът на Пари Сен Жермен.