Отборът на Венеция записа изключително драматична победа над гранда Рома с резултат 3:2 в двубой от 12-ия кръг на италианската Серия А. Срещата предложи много емоции и два обрата, като в крайна сметка домакините се поздравиха с трите точки.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Новаците в елита откриха резултата още в 3-ата минута когато изненадаха защитата на Рома. След центриране от фаул най-съобразителен в наказателното поле на гостите се оказа защитника Матия Калдара, който протегна крак и отклони топката в мрежата зад Руи Патрисио.

В 8-ата минута Рома можеше да изравни резултата. Реферът първоначално отсъди дузпа в полза на „вълците“ за нарушение срещу Тами Ейбрахам. Ситуацията обаче бе прегледана за засада със ситемата ВАР и впоследствие арбитърът отмени наказателния удар. Окончателното решение бе засада на Лоренцо Пелегрини по-рано в атаката на „джалоросите“.

В 27-ата минута Тами Ейбрахам уцели десния страничен стълб на пазената от Серхио Ромеро врата, а Жордан Верету направи много лоша добавка и топката излезе в аут.

В 36-ата минута пък домакините бяха много близо до това да удвоят резултата, но индивидуалният пробив на Давид Окереке завърши с неточен удар от доста добра позиция.

Рома обаче съумя да обърне резултата в последните минути на първата част. Първо, в 43-ата минута, Елдор Шомуродов се разписа с удар от близко разстояние след разбъркване пред вратата на Ромеро за 1:1.

Във втората минута на добавеното време Тами Ейбрахам сложи край на головата си суша, след като получи топката в наказателното поле на домакините, освободи се от защитник на Венеция и с изстрел от съвсем близка дистанция даде аванс на Рома.

В самото начало на втората част „вълците“ бяха много близо до нов гол, но Риджесиано Хапс по акробатичен начин изби топката от голлинията и Венеция оцеля.

В 65-ата минута обаче домакините успяха да изравнят резултата, когато точен от дузпа бе Матия Араму, а наказателният удар бе отсъден за нарушение на Браян Кристанте.

В 73-ата минута много опасен удар на Тами Ейбрахам мина на сантиметри встрани от целта, а секунди по-късно резултатът стана 3:2 за Венеция. Давид Окереке се отскубна от защитата на Рома и изскочи очи в очи с Руи Патрисио, като имаше и достатъчно време, за да реши как да отиграе ситуацията. Окереке стреля по тревата и преодоля португалския страж.

В 84-ата минута домакините бяха много близо до четвърти гол, но уцелиха греда след изпълнение на корнер, а финалният щурм на „вълците“ не даде резултат.

Така, след като едва-едва се добра до равенство 2:2 срещу Бодьо/Глимт през седмицата в Лигата на конференциите, Рома остава на пета позиция с 19 точки, но може да бъде изпреварен от градския си съперник Лацио още днес. Венеция пък вече е на 14-о място в класирането с 12 точки.