Ръководството на Сампдория официално обяви, че освобождава наставника Марко Джампаоло от неговия контракт с клуба. Това означава, че в най-скоро време специалистът ще подпише с Милан.

51-годишният треньор водеше генуезци от 2016 година насам и имаше още година по своя контракт. Интересът на Милан към него датира вече от няколко седмици и наскоро Джампаоло поиска лична среща със собственика Масимо Фереро. Очевидно той е успял да убеди колоритния бос.

Очаква се Джампаоло да подпише за 2 години с „росонерите”, където ще замести напусналия Дженаро Гатузо. „Благодарим на Джампаоло за трите сезона при нас”, коментира босът на Сампдория Фереро. „Заедно израснахме, постигнахме някои задоволителни резултати и сега му пожелаваме най-доброто за неговата кариера. Периодът на Джампаоло беше важен за развитието на техническия проект в нашия клуб.”

Не се предвижда Самп да остане дълго време без постоянен наставник. Вече на няколко места се появи новината, че уволненият по-рано през годината от Рома Еузебио Ди Франческо е дал съгласие да води „блучеркиатите”.

Предишните тимове на Марко Джампаоло включват Каляри, Катания, Бреша и Емполи, където той наложи виждането си за постройка 4-3-1-2 и фокус върху притежанието на топката. Под негово ръководство Самп изигра 123 официални мача, в които постигна 49 победи, 26 равни и 48 загуби.