Китайският бизнесмен Йонхон Ли, който доскоро беше собственик на Милан, може да загази сериозно пред италианските власти. Той е разследван за изнасяне на лъжливи официални данни, с цел да се заблудят финансовите пазари. 

Разследването е започнато от икономическата полиция в Милано. Китаецът твърдеше постоянно, че няма проблеми с финансирането на клуба и обслужването на заемите към американския хедж-фонд "Елиът", който в крайна сметка придоби контрол върху акциите на "росонерите". 

Ли пропусна сроковете за вноска от 32 млн. евро, които бяха задължителни за плащане, за да не бъде прехвърлена собствеността върху американците. Той твърдеше до последно, че разполага със средствата за такава транзакция, въпреки че собствеността му в Китай беше заложена под запор заради фалит. 

Точно поради тази причина отказа и няколко оферти за прехвърляне на собствеността, поемайки изцяло върху себе си тежестта от 700 млн. евро неизплатени дългове по сделката за покупката на Милан от Силвио Берлускони през април 2017 г. 

Ако се докаже, че Йонхон Ли е знаел, че не може да обслужва дълга си към американския хедж-фонд и съвсем съзнателно е твърдял обратното, това може да се приеме като целенасочена заблуда на финансовите пазари и акционерите, което е наказуемо в италианското право. И може да му се наложи да лежи зад решетките.