Отборите на Сасуоло и Наполи не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат от 2:2 в зрелищен сблъсък от междинния 15-и кръг в италианската Серия А. „Партенопеите“ поведоха с два гола на Фабиан Руис в 51-ата и Дрийс Мертенс в 59-ата минута, но допуснаха домакините да изравнят чрез Джанлука Скамака в 71-ата и Жан Марко Ферари в 89-ата минута. „Неровердите“ дори отбелязаха победно попадение в добавеното време, но то беше отменено от системата ВАР.

Преди почивката не падна нито един гол, но през втората част настъпи истинска вихрушка от попадения.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

В 51-ата минута Фабиан Руис откри резултата в полза на неаполитанци с удар по земя от границата на наказателното поле.

Само осем минути по-късно асистентът за първия гол Пьотер Жиелински подаде топката на Дрийс Мертенс, който пък я прати в противниковата мрежа за 2:0 в полза на гостите.

„Неровердите“ обаче не паднаха духом и успяха да намалят изоставането си в 71-ата минута, когато Джанлука Скамака се разписа с прекрасно воле, след като овладя подадената му от Йоргос Кириакопулос топка на гърди.

В 89-ата минута пък Джан Марко Ферари беше точен с глава след центриране от фаул на Доменико Берарди.

В добавеното време на срещата Грегоар Дефрел направи обрата пълен, но голът беше отменен от системата ВАР, тъй като преди това Доменико Берарди отне топката от Амир Рахмани с помощта на нарушение.

Въпреки равенството Наполи остава начело в класирането с 36 точки, но само с една повече от втория Милан и с две пред третия Интер. Сасуоло пък е на 11-ата позиция с 19 спечелени пункта. В следващия кръг „неровердите“ гостуват на Специя с Петко Христов, докато „партенопеите“ приемат Аталанта.